Besseggen 2015 bilde 1

Jotunheimen Nasjonalpark

5. Juli 2015

Besseggen
Vi kom til Campingplassen 2,5 km fra Gjendebåtene på lørdag kveld. Der lot vi bobilen stå med aircondition på, siden vi ikke ville ta dyrene med på denne turen. Vi var oppe tidlig denne søndags morgenen og gikk i fra campingen klokken 07.05. Da vi kom frem til båten, var denne allerede full og vi måtte vente på båten som gikk klokken 08.00.
Vi tok båten inn til Merumubu og gikk derifra. Det var mye folk langs stien, og for oss Nordlendinger som er vant til å ha fjellene stort sett alene, var dette i seg selv en spesiell opplevelse. Vi var ikke kommet veldig langt da Alexandra hadde et stygt fall i en intern konkurranse om å nå meg igjen. Det endte med et kutt i høyre hånd og en forslått venstre skulder. Kuttet blødde en del og vi fikk hjelp både med stripsing og kompress, samt fatle til den skadde venstre-armen. Det er den ene gangen du går i fjellet uten førstehjelpsskrin at du trenger det mest - husk det.
Men frøkna ville ikke snu, opp Eggen skulle hun og det klarte hun :-) Kuttet ble etterpå sydd på Valdres legevakt, mens skulderen bare var forslått - heldigvis.
Vi hadde en flott tur opp Eggen, og den var ikke skremmende på noe vis - det var rett og slett bare en storslagen naturopplevelse som anbefales på det varmeste 😊👍
Vi gikk totalt nøyaktig 20km fra vi gikk fra Bobilen, til vi var tilbake ved den. Da var gps'en avslått under båtturen. Turen tok totalt vel 7 timer, men over Eggen brukte vi ca. 5,5 timer fra vi startet ved Merumubu. Dette er en tur som kan gå'es av de fleste, vi så små barn som gikk og som koste seg stort 😃. Om du kjenner frykt for høyden når du går opp Eggen, er det bare å konsentrere seg om hvor du skal sette foten og ikke se ned eller utover. Men om du tørr - gjør det!! Det er en herlig følelse å kjenne at du er på tur opp ytterst på kanten av verden - og du har kontroll - Det er INGEN som har falt ned der, så det gjør heller ikke du 😊👍. God tur !! 😎
Posting