Team Valen

Når fire av familiens seks barn  interesserer seg spesielt for ski - er det underforstått at hele familien må ha glede av sporten og alt som følger med den.  Familien Valen har alltid vært glad i å være ute hele året og ski har derfor vært en naturlig aktivitet på vinteren.  Det er likevel bare seks år siden at jentene på18 år, aktivt begynte å trene spesifikt mot ski og skiskyting.  Den yngste ble derfor raskt dratt med, da trening, samlinger og konkurranser ble hovedfritidsinteressen for alle i husstanden.  Mot slutten av sesongen 2014/2015, ble interessen skapt hos en av våre eldste.  Etter årevis med rehabiltering etter skade som følge av hjernebetennelse som liten, bestemte hun seg for å aktivt gå inn for å trene ski , samtidig som hun utdanner seg mot å jobbe med andre idrettsutøvere med funksjonsnedsettelser.  Team Valen ble litt fleipete lansert, da familien markerte seg med såpass mange deltakere på renn og i andre typer konkurranser.  Etter hvert spirte tanken om å publisere arbeidet til - og for - disse unge utøverne på veien videre i deres idrettskarriere.  Å motivere, utvikle og legge tilrette for unge idrettstalenter, er mer krevende enn man skulle tro - både knyttet til tid og ressurser.  Team Valen skal arbeide aktivt for fremme utøverne sine iboende evner, og samtidig sørge for mange gode opplevelser og gleder underveis.

Sommeren 2015 flyttet familien til Bodø.  Der kom jentene relativt raskt inn i Bodø sykkel-klubb, og syklet sine første store ritt sommeren 2016.  Høsten 2017 hadde alle avsluttet sin satsing på sykling.

Bodø mangler skiskytterklubb og skiskytter-arena, så dette prøvde Harald ta tak i og begynte å jobbe for å få dette etablert.  Vi håpte på en rask avklaring på dette i løpet av 2016/2017, uten at det lot seg gjøre. Familien kjøpte 10 skiskytterskiver fra Mo i Rana, i håp om at de raskt skulle kunne overtas og settes opp i Hopen på Tverlandet - men disse ble liggende på egen tomt, før 3 ble returnert til Mo sommeren 17. Nå er 7 skiver lagret, forhåpentligvis til senere bruk. Utfordringene med å få til skikkelige treningsforhold både i forhold til skiskyting og trening tilpasset jenter i utvikling, stod i kø. Det meste av trening falt på pappa Valen, for å sikre individuelle tilpasninger til hver av jentene. Isabell gikk høsten 2016 fra å være stående utøver, til å bli sittende utøver i pigg-kjelke. Hun valgte da å legge skiskyting til side, i alle fall midlertidig, for å bli kjent med pigg-kjelken og satse for fullt mot Paralympic. I løpet av vinteren skadet Beatrice seg under et skiskytter-renn og bestemte seg for å satse for fullt på sykkel. Høsten 2017, la hun dette også litt ned - da hun savnet tilpasset jentetrening og andre jenter og trene med. Alexandra ble alene som skiskytter i egen aldersgruppe og manglet spissing på skolen, samtidig som hun savnet treningsvenninner. Ved søknad til VG2, satte hun Polarsirkelen videregående som førstevalg, for å gå toppidrett skiskyting på Mo i Rana. Maya har valgt å skoleåret 17/18 trene dans, CrossFit, samt styrke og sykling når pappa er med. Alle jentene vil at pappa skal trene sammen med dem. Han henger med så godt han kan 😘👍

5-mannsstafett i Rotsund.jpg2014 2373.jpg