13.01.18 Hattfjelldal

Skiskyting

I dag er det Alexandra som konkurrerer i Hattfjelldal.  Denne gangen reiser hun alene, det er litt rart.  ikke det, hun har reist alene sammen med Team Troms og Finnmark før, samt med ny klubb Bossmo & Ytteren - men da i mer organiserte former.  Denne gangen har en hyggelig kar fra klubben tatt skien hennes, og hun har fått sitte på til Hattfjelldal.  Pappavalen har ordnet det slik at hun får sove med den andre skiskytterklubben på skolen, så får hun sitte på med noen hjem til Mo igjen i morgen.  Det er et puzzlespill som skal legges hele tiden, men til nå har det i hovedsak løst seg.

Selv sliter jeg med frozen shoulder på høyre side og en betennelse på venstre side, noe som vanskeliggjør bilkjøring så langt som Bodø-Hattfjelldal.  Pappavalen og Isabell ankom Bodø sent i går kveld - fra NM på Hamar.  Vi er glad alle brikkene i puzzlespillet falt på plass, uten at jeg måtte kjøre fra Bodø :)

Alexandra var ferdigpakket tidlig kveld i går, og jeg håper de som hentet henne hadde god plass i bilen.  Oppblåsbar seng, sengetøy, klær og skiskytterutstyr tar ikke akkurat liten plass :) Takk til de som tok henne med :)

Hun ringte Harald før innskyting - ville ha råd om valg av ski og skisko til oppvarming.  Hadde fått to par nypreparerte konkurranseski + samt at hun hadde med seg treningsski.  Nå er innskytingen over, og vi venter spent på konkurransen. 

13. januar 2018 Les mer

12.01.18

NM i langrenn 2018

I går og i dag er det Isabell som er i konkurranse.   Så sitter man her hjemme, og er så spent at magen vrir seg.  Jeg får ikke se noen bilder, og klarer heller ikke å finne noen Live-resultater.  I fjor kunne jeg i det minste følge henne på eq-timing - i år finner jeg henne ikke i systemet... Vi her hjemme er også helt på - og spent på vegne av våre.  Av erfaring vet vi at det er mer enn 100 muligheter for at det oppstår en eller annen uforutsett utfordring, og når det ikke gjør det - priser vi oss lykkelig :)  Kjenner meg litt småkvalm, mens jeg sitter å venter på telefonen om hvordan det gikk.  Resultatet spiller mindre rolle, det er hvordan utøverne opplever at de løste oppgavene sine, mestringsfølelsen og hvordan de har det, som teller.  Den treningsgleden de har hver dag hele året, eller ikke har enkelte dager.  Være der for dem, og snu motgang til læring - slik at de mestrer litt mer neste gang - er veldig givende.  En glede. Men enda større er gleden når de når milepæler og mestrer så det suser etter :)) Da roper vi HURRA!! og gleder oss sammen med dem :)))))))).

Fikk nettopp telefonen jeg ventet på; i år som i fjor ble det 2 NM Sølv.  Gikk som vanlig gjennom løpet over telefon sammen med Isabell - hun forteller levende og ressonnerer over hva som gikk bra, hva som gikk feil og hva hun må jobbe med fremover.  Hun har allerede gjort dette med de som er sammen med henne der nede, så dette er sikkert 3 gang hun gjennomgår løpet - likevel er hun full av tanker og nye refleksjoner.  Det er hyggelig å høre på :))  Utrolig mange hyggelige mennesker der ute - som bidrar til å løfte unge idrettsutøvere :))  GRATULERER med 2NM sølv Isabell!!!

 

12. januar 2018 Les mer

03.04.2016

HL i skiskyting 2016, så videre til Ridderuka på Beitostølen :o)

Det er godt å være på tur, men det er også godt å være hjemme igjen :o).  I dag rakk vi fergen fra Kjøpsvik med god margin, hele 15 minutter før fergen gikk klokken 16,  kunne vi stoppe bobilen på fergeleiet og sette middagen på koking.  For effektivt måtte det være, middagen ble laget og spist på fergen mellom Kjøpsvik og Drag - og når fergen var over, var til og med koppene vasket :o).  Så bar det videre til Bodø og vi var fremme i god tid før Harald og Isabell skulle fly videre til Oslo.  Denne gangen fikk de skiene med - hele 5 par, så vi får tro det holder :o)))  De to kommer sent frem til Oslo, for så å hente leiebi og kjøre videre til Beitostølen.  Kan ikke si at jeg misunner min bedre halvdel akkurat i kveld/natt...  Det er godt å sitte i godstolen, med datamaskinen på fanget og slappe litt av før man kryper til køys.  En ny spennende uke venter, både for oss her hjemme og de to på Beitostølen.

3. april 2016 Se bilder

13.03.16

Det er NNM i skiskyting på Mo i Rana, og jeg er hjemme...

Litt rart å være hjemme mens Harald drar med to av jentene på NMM - men denne gangen var det helt nødvendig. Jentene har vært syke den ene etter den andre, men for Alexandra henger det veldig igjen.  Selv ble jeg syk allerede fredagen på HL i langrenn og kroppen vil liksom ikke komme over det.. Det har nå vart i 16 dager og jeg innrømmer at jeg er lei :o(  Svette, frysing, halsvondt, hodepine, muskesmerter og dårlig søvn, er vel ikke helt greia for noen...Har vel vasket rundt 15 maskiner denne helga og enda flyter det over av klær.  "Noen" tror at vaskemaskinen henter klærne på og utenfor vaskerommet, putter dem i maskinen, tar dem ut når maskinen er ferdig, henger dem opp til tørk, tar dem av tørkestativet, bretter dem og legger dem pent tilbake i alle skapene... Sånn fungerer ikke maskinen når mor sjøl er i dårlig form.. ;o)

Har slappet av så godt det er mulig for meg...  Klarte å bare rydde litt utenfor døren lørdag og kjøre en bil med søppel til Vikan.  Så var jeg på besøk hos min søster Sissel m/familie og traff der lillebror Remi m/familie.  I dag har jeg, Alexandra og Maya drukket kaffe på hurtigruta Trollfjord sammen med min Svigersøster Trine og hennes barnebarn.  Etterpå dro vi hjem og laget middag til resten av familien som kom fra Mo.

Nå er det kveld, jeg er ferdig pakket for å dra til Alta og klar for ny arbeidsuke som også innebærer tur til Oslo.  Gleder meg til NNM i Alta, tur innom Sørøya for å tømme hytta der for personlige ting (den er solgt) og påske på vakre Fleinvær.  God arbeidsuke til alle sammen :o))

13. mars 2016 Se bilder

Har blitt lite aktivitet på siden...

Sesongen 2015/2016 er i gang

Denne høsten har arbeid og opp-pussing av huset tatt det meste av tiden.  Å følge opp jentene med treninger, delta i dugnader og etter hvert bli kjent med nye mennesker, ski- og skiskytteranlegg; har vært veldig  berikende.  Men noe tar det tiden fra, og jeg ser at det har blitt vanskelig å følge opp hjemmesiden.  Denne helgen er jeg hjemme, mens Harald, Beatrice og Alexandra har vært i Oslo.  Så nå benytter jeg anledningen til å forsøke å oppdatere.

31. januar 2016 Se bilder

28.06.15

Ferie

28. juni 2015 Les mer

18.06.15

Det pakkes :o)

God morgen :o)

Her i huset har det foregått intensiv vasking av treningsklær m.m. siden forrige helg.  Alexandra og Isabell har feiret henholdsvis 15 og 21 årsdag med familie og venner og i morgen starter ferden sørover.  Isabell skal til Savalen på samling med rekruttlandslaget, en åpen samling der alle syns- og bevegelseshemmede kan delta, Alexandra og Beatrice skal til Holmenkollen og delta på skiskytterskole i en uke, mens Harald, jeg og yngste frøken Valen drar til Sjursjøen der Harald skal ta trener 3 i skiskyting.  Dette kalles FERIE ;o)  Siden helgen har lange joggeturer vært treningsformen og i går var vi 5 på Keiservarden igjen, en av Bodø sine fantastiske utsiktstopper.  Familen deltar i Ti på Topp Bodø og har hatt mange flotte toppturer allerede.  Alle viser flott fremgang og denne sommeren er alle friske - "Bank i bordet" :o).  Ser frem mot en aktiv sommer og en god kopp kaffe nå på morran.

18. juni 2015 Les mer

12. - 14. Juni 2015

Mo i Rana 🌞☔️😎☔️

Så er vi på tur med bobilen igjen 😊.  Denne gangen på Mo i Rana og kretssamling i langrenn.  Var på besøk hos min barndomsvenninne Monica i går med familie, mer enn 30 år siden vi møttes - fikk mange oppdateringer, det var veldig hyggelig og vi gleder oss til å treffe den igjen. Katta ligger i fanget mitt og maler som bare det 😻. Hundene har det også flott på tur - her har alltid noen tid til dem og alle er tett på. 

13. juni 2015 Les mer

Familien har flyttet til Bodø

Lenge siden sist - mye på gang

Etter siste skirenn pakket familien huset på Skjervøy og flyttet til Bodø.  Det er enda ting og gjøre og hente på Skjervøy, så vi er noe frem og tilbake.  Barna har startet på skolen og begynt skytetrening med Bodø Østre.  Sesongen er i gang, så jentene trener variert på barmark. 

Alexandra og Beatrice ble konfirmert den 23.05.15 - En lang planlegging som ble til en strålende dag, med fantastisk hjelp fra familien :o).  Vi gratulerer så masse :o)

Isabell er tatt ut på rekruttlandslaget i langrenn og skiskyting for syns og bevegelseshemmede.  Vi gratulerer - En flott annerkjennelse av en enorm innsats av Isabell :o)

   

Les mer

Søndag 19.04.2015

Randi NNM skiskyting 2015.jpgI dag regner det - og sesongen avsluttes med Nikkens på Laksvatn.  Harald er TD og Isabell eneste utøver fra Team Valen.  Alexandra og Beatrice er i Alta på konfirmasjonsleir og selv er jeg hjemme - slapper av og pakker.  Familien flytter til Bodø - vår hjemby.  Fikk den lyse ideen om å ha min egen side på familiens hjemmeside, det kunne kanskje være artig å dele morsomme historier og utfordringer - for det er det mange av når man har fire så aktive jenter som skal følges opp både på ski og skiskyting. 

Isabell hadde "fullt hus" i går med en bra langrennstid, mammahjertet er stolt av den unge damen som jobber så hardt for å nå sine mål.  På tross masse motgang, er dette jenta som trosser alt å skyver alle hindere til side.  Det blir virkelig spennende å følge henne videre. 

Huset er stille og det er egentlig temmelig merkelig - det er nesten aldri stille her.  I dette huset er det alltid noe som skjer eller skal skje.  Det syder av aktivitet fra morgen til kveld.  Er det en sjelden gang stille - da kan du vedde på at noe er under planlegging...;o)

Så, nå er det på tide å starte dagen med å fylle flere banan-esker, for eskene fyller seg dessverre ikke av seg selv... ;o))

Les mer