Jeg MÅ hjem - for å trene skiskyting!!

14.01.15

I går var ikke MIN dag... for å si det mildt.  Jeg hadde bestemt meg for å delta på skiskytterfestivalen i Tromsø til helgen - og måtte hjem til Skjervøy for skytetrening.  Med skibag, bag, veske trasket jeg ned til hurtigbåten i Tromsø som etter mye om og men startet på turen til Skjervøy.  Så får vi beskjed om at de har tenkt å snu, det er for dårlig vær over Lyngen... Javel?  Jeg ringer Skjervøy, helt stille der enda.  Båten snur og vi får først beskjed om at vi kan få ta Hurtigruta.  Ok.  Men så får vi beskjed om at det ikke er sikkert at hurtigruta går innom Skjervøy;  "Dere får ha god tur til Hammerfest.." sier en i mannskapet.  "Hva skjer om vi ikke går innom Skjervøy?" spør jeg.  "Nei, det blir deres problem, nå når vi har sagt i fra" var svaret.  Det var vel ingen passasjerer som torde å ta hurtigruta...  Jeg gikk hjem til leiligheten.  Jeg VILLE hjem til skytetrening.  Så søkte jeg på nettet og fant ut at jeg kunne fly, men av en eller annen grunn fikk jeg ikke bestilt billett.  Jeg ringte hjem, fikk beskjed om å bare dra til flyplassen - de skulle ordne billett. 

Samtidig hjemme på Skjervøy:  Mamma får heller ikke bestilt billett på nettet og må til slutt ringe et reisebyrå for å få billett.  Pappa starter å kjøre mot Sørkjosen og flyplassen, men Volvoen melder plutselig om motorfeil...  Han ringer til mamma som møter ham på bilverkstedet med Audien slik at han kan sette henne av hjemme før han kjører på nytt mot Sørkjosen.  Etter 20 minutter pungterer han i tunnelen og unngår såvidt å havne i grøfta..., reservedekket er pungtert av mamma på samme plassen for kort tid siden...  Der står han. 

På flyplassen var flyet utsatt..., men så startet flyturen.  Endelig :o)  på tur hjem.  Flyet går inn for landing i Sørkjosen, jeg ser rullebanen.... så flyr vi videre!?!  Hææ?!?  Flyet snur og returnerer til Tromsø!!!

Hjemme:  Mamma har fått en hyggelig nabo til å kjøre med nytt reservedekk til pappa (Takk til naboen :o)  Pappa står og venter, ser på flyet som NEEESTEN lander... før det sveiper opp igjen og returnerer mot Tromsø.  Når han har fått skiftet dekk, ringer han meg.

Jeg har fått beskjed om at det er satt opp buss.  Ja, ja... pappa sier han henter meg på Langslett om nattet.  For dere uinvidde på avstander her nord, er det slik at det er en halv times kjøring hver vei fra Skjervøy til Langslett.  Vi setter oss på bussen, uten mat - et stort minus til Widerøe som ikke sørget for den sedvanlige baguetten og drikken på denne turen, når flyene ikke kan lande pga av uvær...  Jeg var halvveis ihjelsultet da jeg ble hentet av pappa klokken 02.30 på Langslett for så å ankomme Skjervøy klokken 03.00.  Det tok BARE 11,5 time å reise fra Tromsø til Skjervøy, jeg har en aning om at det sier noe om hvor bestemt jeg er - når jeg har bestemt meg for noe...

Første økta i dag gikk heller ikke bra ;o/ jeg holdt regelrett på å fryse i hjel!!  Kroppen fikk kraftige rykninger og jeg klarte ikke å kontrollere dem :o( 

Men, men, mor selv vet råd.  På andre økta ble jeg utstyrt med merino-ull, klima undertøy og fleece under Skjervøydressen.  "Alt det der?!" sa jeg jeg.  "JA", var det enkle svaret.  Oki, det funket faktisk og ved hjelp av støtten som jeg må bruke pga av lammelsen - skøt jeg ganske godt!! Yeeeeh :o))).